Brandsäkerhet - städning - barnvagnsrum

En gång i kvartalet gör föreningen en rond genom alla fastigheter för att kontrollera brandsäkerheten. Det sker inom ramen för  Systematiskt Brandskyddsarbete (SBA) och följer ett protokoll som bland annat inkluderar kontroll av branddörrar, rökluckor och utrymningsvägar. Ronderna visar att säkerhetsnivån genomgående är hög med få anmärkningar som åtgärdas så snart som möjligt. Det kan till exempel vara att ersätta en nedfallen utrymningsskylt i tvättstugan eller att byta en trasig lampa i garagets nödbelysning.

En punkt vi kan bli bättre på är att inte ställa saker av brännbart material i trapphusen. Det kan till exempel vara barnvagnar, leksaker och andra saker som ibland står utanför dörren eller på något ledigt utrymme. Vi ber alla att undvika det så långt det är möjligt. Det är också viktigt för att underlätta utrymning om en sådan skulle bli aktuell. Detsamma gäller entrémattor utanför dörrarna. De bör ligga innanför dörren vilket också förenklar trappstädningen betydligt. 

Apropå barnvagnar så blir det svårt att ta upp dem till lägenheten då hissen i varje trappuppgång renoveras. Därför uppmanar vi alla att tänka extra mycket på behovet av utrymme i barnvagnsrummet just då och undvika att förvara andra saker där.