Elavbrott måndag 4 september

Efter sommaren kommer installation av gemensam el att utföras av föreningens entreprenör Newel, i samverkan med Ellevio. Det kräver ett längre elavbrott i föreningens samtliga hus medan arbetet pågår.

När: Måndag 4 september, ett 4-8 timmar långt elavbrott på dagtid då elen är helt avstängd.

Vem: Elavbrottet omfattar alla hus med tillhörande bostadsrätter, samt de lägenheter och lokaler som föreningen hyr ut.

Orsak: Installation av gemensam el med individuell mätning och debitering (IMD), enligt beslut på den extra stämman i februari. 

Mer information: Kommer i mitten av augusti. Se även underlaget till beslutet, styrelsens förslag som återfinns på hemsidan.

Kontakt och frågor: info@brfherden8.se

Vad händer sedan: Efter detta inledande längre avbrott kommer ett kort avbrott på ca 10 till 15 minuter att ske för varje lägenhet och lokal. Det uppstår när nuvarande elmätare från Ellevio byts ut mot mätare som föreningen äger. Detta kommer att ske en trappuppgång i taget, på en specifik dag de påföljande nio arbetsdagarna.

Mer bakgrund: Installationen är en del av den beslutade övergången till gemensamt elabonnemang med individuell mätning och debitering (IMD). Den innebär att föreningen köper in all elenergi till fastigheten, både för de boende och för föreningen. De boende köper sedan i sin tur el från föreningen, utan avtal med Ellevio.  

Rent tekniskt kräver övergången att Ellevios elmätare byts ut mot nya som föreningen äger. Det betyder också att de boendes nuvarande avtal om elleverans ersätts med ett abonnemang från föreningen. Vid byte av elmätare gäller samma regler som vid flytt, dvs både rörliga och bundna avtal upphör då att gälla utan extra kostnader. Detta sker automatiskt och som boende behöver man inte göra något alls.