Oförändrade avgifter 2023

Som de flesta säkert har sett i media är det ekonomiska läget ansträngt för många bostadsrättsföreningar, bland annat på grund av stigande räntor och energipriser. I vår förening, med de förutsättningar som styrelsen känner till idag, kommer vi dock att kunna behålla avgifterna oförändrade under hela 2023. Det beror på följande. 

  • Föreningen är relativt lågt belånad med löptider och räntor som inte omedelbart höjer kostnaderna radikalt eller tvingar fram amorteringar. 
  • Stora projekt som renovering av hissar och en eventuell satsning på solel och/eller gemensamhetsel är redan finansierade. 
  • En kombination av omförhandlingar och nya upphandlingar på leverantörssidan kommer att ge sänkta kostnader på olika områden. Det gäller till exempel bredband, TV-abonnemang, städning, entrémattor och förvaltning.  
  • Den höjda tomträttsavgälden ryms under den här perioden inom våra befintliga avgifter. 

En förutsättning för att behålla avgifterna oförändrade är att inget oförutsett inträffar som helt rubbar de ekonomiska förutsättningarna. Vad det skulle kunna vara kan man bara spekulera i men vi lever trots allt i en tid av stor ekonomisk och politisk förändring i Sverige och omvärlden.